Faitau Lenei Ua Lava E uiga i le 4-20mA Output

Faitau Lenei Ua Lava E uiga i le 4-20mA Output

 Pau mea e te fia iloa 4-20mA

 

O le a le 4-20mA gaioiga?

 

1.) Folasaga

 

4-20mA (milliamp) o se ituaiga eletise eletise e masani ona faʻaaogaina mo le faʻasalalauina o faʻailoga analog i le faʻatonutonuina o gaioiga faʻapisinisi ma faiga faʻaautomatika.O se fa'amalo e fa'aola e le tagata lava ia, maualalo-voltage o lo'o i ai nei e mafai ona tu'uina atu fa'ailo i mamao mamao ma ala i si'osi'omaga pisapisao eletise e aunoa ma le fa'aleagaina tele o le fa'ailoga.

O le laina 4-20mA o loʻo faʻatusalia ai le umi o le 16 milliamps, faʻatasi ai ma le fa milliamps o loʻo faʻatusalia ai le laʻititi poʻo le leai o le tau o le faailo ma le 20 milliamps e fai ma sui o le maualuga poʻo le aofaʻi atoa o le faʻailoga.O le tau moni o le faailo analog o loʻo tuʻuina atu o loʻo faʻailogaina o se tulaga i totonu o lenei laina, ma le tulaga o loʻo iai nei e faʻatusatusa i le tau o le faailo.

4-20mA gaioiga e masani ona faʻaaogaina e tuʻuina atu ai faʻailoga analog mai masini ma isi masini, e pei o suʻesuʻega o le vevela ma faʻaliliuga mamafa, e pulea ma mataʻituina faiga.E fa'aaogaina fo'i e fa'asalalauina fa'ailoga i le va o vaega eseese i totonu o se faiga fa'atonu, e pei o le fa'atonuina o le fa'atonu (PLC) i le valve actuator.

 

I totonu o fale gaosi oloa, o le 4-20mA gaioiga o se faʻailoga masani e faʻaaogaina mo le tuʻuina atu o faʻamatalaga mai masini ma isi masini.4-20mA galuega faatino, e lauiloa foi o se matasele o loʻo i ai nei, o se auala malosi ma faʻatuatuaina mo le tuʻuina atu o faʻamatalaga i luga o mamao mamao, e oʻo lava i siosiomaga pisapisao.O lenei blog post o le a suʻesuʻeina faʻavae o le 4-20mA galuega, e aofia ai le faʻaogaina ma le lelei ma le le lelei o le faʻaaogaina i faiga faʻapitoa tau pisinisi.

 

4-20mA gaioiga o se faʻailoga analog faʻasalalau e faʻaaoga ai le taimi tumau o le 4-20 milliamps (mA).E masani ona faʻaaogaina e tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i le fuaina o se aofaʻi faaletino, e pei o le mamafa, vevela, poʻo le tafe.Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e se masini vevela ona tuʻuina atu se faailoilo 4-20mA faʻatusatusa i le vevela e fuaina.

 

O se tasi o faʻamanuiaga autu o le faʻaaogaina o le 4-20mA o loʻo faʻapea o se tulaga lautele i totonu o fale gaosi oloa.O lona uiga o le tele o masini, e pei o sensors, controllers, ma actuators, ua mamanuina ina ia fetaui ma faailo 4-20mA.E fa'afaigofie ai le tu'ufa'atasia o masini fou i totonu o se faiga o lo'o iai, pe a latou lagolagoina le 4-20mA.

 

 

2.) E faʻafefea ona galue le 4-20mA?

4-20mA fa'aulufaleina o lo'o tu'uina atu i le fa'aogaina o se matasele o lo'o i ai nei, lea e aofia ai se transmitter ma se tali.O le transmitter, e masani lava o se masini poʻo se isi masini e fuaina se aofaʻi faʻaletino, faʻatupuina le faailo 4-20mA ma tuʻuina atu i le tagata e taliaina.O le tagata e taliaina, e masani lava o se pule po'o se isi masini e nafa ma le fa'agaioia o le faailo, e maua le faailo 4-20mA ma fa'amatalaina le fa'amatalaga o lo'o i ai.

 

Mo le faʻailoga 4-20mA e faʻasalalau saʻo, e taua le faʻatumauina o se taimi faifai pea e ala i le matasele.E maua e ala i le faʻaaogaina o se faʻagata faʻatapulaʻaina i le transmitter, lea e faʻatapulaʻaina ai le aofaʻi o le taimi nei e mafai ona tafe i totonu o le matagaluega.O le tetee o loʻo faʻatapulaʻaina o loʻo i ai nei e filifilia e faʻataga ai le laina manaʻomia o le 4-20mA e tafe i totonu o le matasele.

 

O se tasi o faʻamanuiaga autu o le faʻaogaina o se matasele o loʻo i ai nei o le faʻatagaina lea o le faailo 4-20mA e tuʻuina atu i luga o mamao mamao e aunoa ma le mafatia i le faʻaleagaina o faʻailoga.E mafua ona o le faʻailoga e tuʻuina atu e pei o le taimi nei nai lo le voltage, lea e faʻaitiitia ai le faʻalavelave ma le pisa.E le gata i lea, o faʻamalo o loʻo iai nei e mafai ona tuʻuina atu le faailo 4-20mA i luga o paʻu mimilo poʻo uaea coaxial, faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻaleagaina.

 

3.) Fa'amanuiaga ole fa'aogaina ole 4-20mA

E tele faʻamanuiaga i le faʻaaogaina o le 4-20mA i totonu o faiga faʻainisinia.O nisi o faʻamanuiaga autu e aofia ai:

 

Tuuina atu faailoilo mamao mamao:O le 4-20mA gaioiga e mafai ona tuʻuina atu faʻailoga i luga o mamao mamao e aunoa ma le faʻaleagaina o faailoilo.E fetaui lelei mo le faʻaaogaina i talosaga e mamao ese le transmitter ma le receiver, e pei o fale gaosi oloa tetele poʻo suauʻu i fafo.

 

A: Puipuia le pisa maualuga:O matasele o loʻo i ai nei e matua tetee atu i le pisapisao ma le faʻalavelave, lea e lelei ai mo le faʻaogaina i siosiomaga pisapisao.E sili ona taua i totonu o fale gaosi oloa, lea e mafai ai e le pisapisao eletise mai afi ma isi meafaigaluega ona mafua ai faʻafitauli i le faʻasalalauina o faailo.

 

B: Fegalegaleai ma le tele o ituaiga masini:E pei o le 4-20mA gaioiga o se tulaga lautele i le gaosiga o mea tau pisinisi, e fetaui ma le tele o masini.E fa'afaigofie ai le tu'ufa'atasia o masini fou i totonu o se faiga o lo'o iai, pe a latou lagolagoina le 4-20mA.

 

 

4.) Le lelei o le faʻaaogaina o le 4-20mA

 

E ui o le 4-20mA o loʻo i ai le tele o mea lelei, o loʻo i ai foi ni faʻafitauli i le faʻaaogaina i faiga faʻainisinia.E aofia ai:

 

A: Fa'atapula'aina iugafono:4-20mA gaioiga o se faʻailoga analog faʻasalalau e faʻaaoga ai le faʻaauau pea o tau.Ae ui i lea, o le fofo o le faailo e faʻatapulaʻaina i le va o le 4-20mA, lea e naʻo le 16mA.Atonu e le lava lea mo talosaga e mana'omia ai se maualuga maualuga o le sa'o po'o le maaleale.

 

B: Fa'alagolago ile sapalai eletise:Mo le faʻailoga 4-20mA e faʻasalalau saʻo, e taua le faʻatumauina o se taimi faifai pea e ala i le matasele.O lenei mea e manaʻomia ai se eletise, lea e mafai ona avea ma tau faʻaopoopo ma faʻalavelave i le faiga.E le gata i lea, o le eletise e mafai ona toilalo pe faʻalavelaveina, lea e mafai ona aʻafia ai le tuʻuina atu o le faailo 4-20mA.

 

5.) Fa'ai'uga

4-20mA gaioiga o se faʻaaogaina lautele ituaiga faʻailoga i faiga faʻainisinia alamanuia.O loʻo tuʻuina atu i le faʻaaogaina o le taimi masani o le 4-20mA ma maua mai i le faʻaogaina o se matasele o loʻo iai nei e aofia ai se transmitter ma se tagata e taliaina.4-20mA gaioiga e tele ni fa'amanuiaga, e aofia ai le tuʻuina atu o faailoilo mamao, maualuga le leo puipuia, ma le fetaui ma le tele o masini.Ae ui i lea, o loʻo iai foʻi ni faʻafitauli, e aofia ai le faʻatapulaʻaina o le fofo ma le faʻalagolago i se sapalai eletise.I le aotelega, o le 4-20mA gaioiga o se auala faʻatuatuaina ma malosi mo le tuʻuina atu o faʻamatalaga i faiga faʻainisinia.

 

 

O le a le Eseesega i le va o le 4-20ma, 0-10v, 0-5v, ma le I2C Output?

 

4-20mA, 0-10V, ma le 0-5V o faʻailoga analog uma e masani ona faʻaaogaina i masini faʻapisinisi ma isi talosaga.E fa'aaogaina e tu'uina atu fa'amatalaga e uiga i le fuaina o se aofa'i fa'aletino, e pei o le mamafa, vevela, po'o le tafe.

 

O le eseesega tele i le va o nei ituaiga o faailo o le tele o tau e mafai ona latou faʻasalalau.O faailo 4-20mA o loʻo tuʻuina atu i le faʻaaogaina o le 4-20 milliamps, o faʻailoga 0-10V o loʻo tuʻuina atu e faʻaaoga ai le voltage mai le 0 i le 10 volts, ma le 0-5V faʻailoga e tuʻuina atu e faʻaaoga ai le voltage mai le 0 i le 5 volts.

 

I2C (Inter-Integrated Circuit) ose feso'ota'iga fa'akomepiuta feso'ota'iga fa'aoga e fa'aogaina ai fa'amatalaga i le va o masini.E masani ona faʻaaogaina i totonu o faiga faʻapipiʻi ma isi faʻaoga e manaʻomia ai le tele o masini e fesoʻotaʻi ai le tasi ma le isi.E le pei o faʻailoga analog, lea e tuʻuina atu faʻamatalaga e pei o se faʻaauau pea o tau, I2C faʻaaogaina se faasologa o pusi numera e tuʻuina atu faʻamatalaga.

 

O nei ituaiga faʻailoga taʻitasi o loʻo i ai lana lava seti o mea lelei ma mea le lelei, ma o le filifiliga sili e faʻalagolago i manaoga faʻapitoa a le talosaga.Mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻailoga 4-20mA e masani ona sili mo le faʻasalalauga mamao mamao ma le maualuga o le leo, ae o le 0-10V ma le 0-5V faʻailoga e mafai ona ofoina atu le maualuga maualuga ma sili atu le saʻo.I2C e masani ona faʻaaogaina mo fesoʻotaʻiga vavalalata i le va o se numera laʻititi o masini.

 

1. Va'aiga o tau:O faailo 4-20mA e tuʻuina atu le taimi nei mai le 4 i le 20 milliamps, o faʻailoga 0-10V e tuʻuina atu se voltage mai le 0 i le 10 volts, ma le 0-5V faʻailoga e tuʻuina atu se voltage mai le 0 i le 5 volts.O le I2C ose feso'ota'iga fa'afuainumera fa'akomepiuta ma e le tu'uina atu fa'aauauina taua.

 

2. Fa'ailoga fa'ailoga:4-20mA ma le 0-10V faʻailoga o loʻo tuʻuina atu e faʻaaoga ai se matasele o loʻo iai nei poʻo se voltage, i le faasologa.0-5V faailoilo o loʻo tuʻuina atu foʻi e faʻaaoga ai se voltage.I2C o loʻo tuʻuina atu i le faʻaaogaina o se faasologa o pulusi numera.

 

3. Fesootaiga:4-20mA, 0-10V, ma le 0-5V faailoilo e masani ona fetaui ma le tele o masini, aua o loʻo faʻaaogaina lautele i masini faʻapisinisi ma isi faʻaoga.O le I2C o loʻo faʻaaogaina muamua i faiga faʻapipiʻi ma isi faʻaoga e manaʻomia ai le tele o masini e fesoʻotaʻi ai le tasi ma le isi.

 

4. I'uga:4-20mA faʻailoga e iai se faʻatapulaʻaina o le iuga ona o le faʻatapulaʻaina o tulaga taua e mafai ona latou tuʻuina atu (naʻo le 16mA).0-10V ma le 0-5V fa'ailo e mafai ona ofoina atu maualuga iugafono ma sili atu le sa'o, fa'alagolago i mana'oga fa'apitoa ole talosaga.I2C ose fa'akomepiuta fa'akomepiuta ma e leai se fa'ai'uga i le auala lava e tasi e fai ai fa'ailoga fa'atusa.

 

5. Puipuia le pisa:4-20mA faailoilo e matua tetee i le pisapisao ma faʻalavelave ona o le faʻaogaina o se matasele o loʻo iai nei mo le faʻasalalauina o faʻailoga.0-10V ma 0-5V faʻailoga atonu e sili atu ona aʻafia i le pisapisao, faʻalagolago i le faʻatinoga faʻapitoa.I2C e masani ona tete'e i le pisapisao ona o lo'o fa'aogaina pulus fa'akomepiuta mo le fa'asalalauina o fa'ailo.

 

 

O le fea e sili ona faʻaaogaina?

O le fea e sili ona lelei mo le gaosiga o le vevela ma le susu?

 

E faigata ona ta'u atu po o le fea filifiliga e sili ona fa'aaogaina mo transmitters vevela ma susu, aua e fa'alagolago i le fa'aogaina ma mea e mana'omia.Ae ui i lea, 4-20mA ma le 0-10V o loʻo faʻaaogaina lautele mo le tuʻuina atu o fua o le vevela ma le susu i totonu o fale gaosi oloa ma isi faʻaoga.

 

4-20mA o se filifiliga lauiloa mo transmitters vevela ma susū ona o lona malosi ma gafatia feaveai mamao.E tetee foi i le pisapisao ma le faalavelave, lea e talafeagai mo le faaaogaina i siosiomaga pisapisao.

0-10V o se isi faʻaoga lautele faʻaoga mo transmitters vevela ma susu.E ofoina atu le maualuga maualuga ma sili atu le saʻo nai lo le 4-20mA, atonu e taua i talosaga e manaʻomia ai le saʻo maualuga.

Mulimuli ane, o le filifiliga pito sili ona lelei mo le vevela ma le susū transmitter o le a fa'alagolago i manaoga fa'apitoa a le talosaga.O mea taua i le mamao i le va o le transmitter ma le receiver, le maualuga o le saʻo ma le fofo e manaʻomia, ma le siosiomaga faʻaogaina (faʻataʻitaʻiga, le i ai o le pisa ma le faʻalavelave).

 

 

O le a le fa'aoga autu o le 4-20mA Output?

4-20mA galuega faatino e masani ona faʻaaogaina i masini faʻapisinisi ma isi faʻaoga ona o lona malosi ma le mamao mamao gafatia.O nisi o faʻaoga masani o le 4-20mA galuega e aofia ai:

1. Puleaina o Fa'agasologa:4-20mA e masani ona faʻaaogaina e faʻafeiloaʻi ai suiga o le faagasologa, e pei o le vevela, mamafa, ma le tafe o le tafe, mai masini i tagata e pulea i faiga faʻatonuga.
2. Meafaigaluega Fa'apisinisi:4-20mA e masani ona faʻaaogaina e tuʻuina atu faʻamatalaga fua mai mea faigaluega faʻapisinisi, e pei o mita tafe ma faʻamautu maualuga, i faʻatonu poʻo faʻaaliga.
3. Fausiaina o Fale:4-20mA o loʻo faʻaaogaina i le fausiaina o masini masini e tuʻuina atu ai faʻamatalaga e uiga i le vevela, susu, ma isi tulaga faʻalesiosiomaga mai masini e pulea.
4. Fa'atupu Malosi:4-20mA o loʻo faʻaaogaina i fale gaosi eletise e tuʻuina atu faʻamatalaga fua mai masini ma meafaifaʻaili i pule ma faʻaaliga.
5. Suau'u ma Kasa:4-20mA e masani ona faʻaaogaina i le suauʻu ma le kesi alamanuia e tuʻuina atu faʻamatalaga fua mai masini ma meafaifaʻaili i luga o faʻasalalauga i fafo ma paipa.
6. Suavai ma Suavai otaota:4-20mA o lo'o fa'aogaina i vai ma otaota vai otaota e fa'asalalauina fa'amaumauga fua mai masini ma meafaigāluega i fa'atonu ma fa'aaliga.
7. Mea'ai ma Meainu:4-20mA o loʻo faʻaaogaina i le pisinisi o meaʻai ma meainu e tuʻuina atu ai faʻamatalaga fua mai masini ma meafaifaʻaili i pule ma faʻaaliga.
8. Taavale:4-20mA o loʻo faʻaaogaina i totonu o fale taʻavale e faʻasalalau faʻamaumauga fua mai masini ma meafaifaʻaili i pule ma faʻaaliga.

 

 

E te fiafia e aʻoaʻo atili e uiga i la matou 4-20 vevela ma susū transmitter?Fa'afeso'ota'i matou ile imelika@hengko.comina ia tali uma au fesili ma maua nisi faʻamatalaga e uiga i la matou oloa.Ua matou i ai iinei e fesoasoani ia te oe e fai le filifiliga sili mo ou manaʻoga.Aua le faatuai e aapa mai ia i matou - matou te tulimatai atu e faʻalogo mai ia te oe!

 

 


Taimi meli: Ian-04-2023