O le a le Porous Media e tatau ona e iloa

O le a le Porous Media e tatau ona e iloa

o le a le ala o faasalalauga porous

 

Puupuu Fa'amatalaga Porous Media

I le avea ai ma se tagata suʻesuʻe faʻapitoa i le tulaga o le malosi o le suavai ma felauaiga, e mafai ona ou taʻu atu ia te oe lena meaala o faasalalauga porous, e ui lava i le i ai i soo se mea i o tatou olaga i lea aso ma lea aso, e masani ona le amanaiaina le taua tele latou te faia i le tele o alamanuia, siosiomaga, ma meaola.Mai le eleele i lalo ifo o tatou vae e oʻo atu i le faʻaogaina o masini i totonu oa tatou masini ma e oʻo lava i totonu ole fausaga o tatou ponaivi,ala o faasalalauga porouso lo'o i soo se mea, o lo'o fa'atumauina lemu le faiga o lo'o fa'atino ai lo tatou lalolagi.

O faʻasalalauga faʻapipiʻi e faʻatatau i mea e faʻapipiʻi i pores poʻo pu.O nei pores, poʻo 'interstices,' e masani ona fesoʻotaʻi, e fausia ai se labyrinth o ala e mafai ai ona tafe le vai.O fa'ata'ita'iga o ala fa'apolopolo fa'anatura e aofia ai 'ele'ele, ma'a palapala, ma fafie, a'o mea fa'apipi'i fa'apipi'i fa'apipi'i e aofia ai mea e pei o sima, u'amea u'amea, ma nisi ituaiga o filiga fa'avae polymer.

O le itu mata'ina o ala fa'asalalau porous o le manatu o le 'porosity' - o se fa'aupuga e fa'atatauina le tele o le avanoa gaogao i totonu o se mea.O le porosity e iloa ai le tele o le sua e mafai ona teuina ma pe o le a le lelei e mafai ona feaveaia nei sua, pe o le vai, suauu, poʻo le ea.O nei meatotino ua avea ai ala o faasalalauga porous ma tagata autu i vaega eseese e pei o le suasami o le eleele, toe faaleleia o le suauu, toe faaleleia o le filogia, ma totoga faafomai.

A'o tatou fa'aloloto atili ile su'esu'ega o ala fa'asalalau porous, o le a tatou fa'ailoaina ni manatu fa'alavelave e pei o le fa'apa'iaina, fausaga pore, tafega o le vai, ma le tulafono a Darcy, o ta'iala e fa'avae i luga o le malamalamaga autu o le porosity.O le a matou suʻesuʻeina foʻi pe faʻafefea ona faʻavasegaina faʻasalalauga porous, o latou uiga faʻaletino, ma le tele o faʻaoga moni i le lalolagi na latou mauaina i pisinisi eseese.

O le suʻesuʻeina o faʻasalalauga porous e le naʻo se taumafaiga faʻasaienisi.Ose faigamalaga e fa'aalia ai feso'ota'iga e le o va'aia i totonu o meafaitino, o le gaio'iga fa'apitoa fa'apitonu'u e fa'aosoina felauaiga sua, ma le mamana o le sao o nei fa'ailoga i vaega eseese.I le avea ai ma se tasi na tuutoina se vaega taua o laʻu galuega i le suʻesuʻeina o nei mea lavelave, ou te valaʻauina oe e te faʻatasi ma aʻu aʻo tatou suʻesuʻeina le lalolagi mataʻina o faʻasalalauga porous.

 

 

Mataupu Faavae o le Porous Media

 

O mataupu faavae o ala o faasalalauga porous e mata'utia ae mata'ina.O nei mataupu faavae e a'afia ai fa'alavelave fa'anatura ma fa'agaioiga fa'aletagata, o lea la o le malamalama i ai e maua ai le ala mo le su'eina o le eleele ma le alualu i luma.Se'i o tatou su'esu'e ia mataupu faavae o ala o faasalalauga porous ma vaai pe faapefea ona latou pulea lo tatou lalolagi.

O le mataupu faavae muamua e faʻataʻamilo i le manatu o le porosity.E fuaina ai le gaogao po'o le pore avanoa i se mea e fa'atatau i lona voluma atoa.E mafai ona e mafaufau i se omomi, e tumu i pu e mafai ai ona sosolo le vai ma teu ai.O le posity o se meafaitino e matua a'afia ai lona gafatia e taofiofia ma felauaiga sua, o se mea totino e fa'aaogaina i alamanuia e pei o le suau'u toe fa'aleleia ma le inisinia o le siosiomaga.

Sosoo ai o le permeability, lea e fuaina ai le malosi o se ala porous e faataga ai le sua e ui atu ai.Vaai faalemafaufau i le sasaaina o vai i luga o se fagu oneone.O le fua o le tafe o le vai i totonu o le oneone, o se fua lea o le malosi o le oneone.O lenei mataupu faavae e le gata i le oneone poʻo le palapala, ae e taua i vaega e pei o le suʻesuʻeina o le eleele ma e oʻo lava i le falemaʻi, lea e aʻafia ai le faʻaogaina o aano o ponaivi i le tuʻuina atu o vailaʻau.

Malamalamafausaga poree taua foi pe a suʻesuʻeina ala faʻasalalau porous.E aofia ai le suʻesuʻeina o le tele, foliga, ma le tufatufaina o pores i totonu o se ala.O le fausaga o pore e masani ona iloa ai le malosi fa'ainisinia o le alalaupapa, mea fa'avela, ma le fa'agaoioiga o vaila'au, e a'afia ai lona talafeagai mo fa'aoga eseese, mai faiga fa'amama i mea fa'afefe.

Ma le mea mulimuli, o se mataupu faavae autu e fesoʻotaʻi ma le faʻaogaina o le suavai i faʻasalalauga porous o le tulafono a Darcy.O lenei tulafono, na faia e le inisinia Falani o Henry Darcy i le senituri lona 19, ua saunia ai se faamatalaga faamatematika o le tafe atu o vai e ala i se auala porous.O le tulafono a Darcy o lo'o fa'aaogaina tele i le fa'ata'ita'iina o le vai o le eleele, inisinia fa'atanoa, ma le fa'atulagaina o faiga fa'amama eseese.

O nei fa'avae fa'avae o fa'asalalauga fa'asalalau o lo'o tu'uina le fa'avae mo se su'esu'ega loloto ma atoatoa o le mataupu.I le avea ai ma se tasi na faʻaaluina le tele o tausaga i le saienisi o faʻasalalauga porous, ou te naunau e faʻasoa atu faʻamatalaga ma faʻalavelave o lenei matata ia te oe.A'o tatou malaga atili, o le a tatou su'esu'e i le fa'avasegaina o ala fa'asalalau porous, o latou uiga fa'aletino, ma le tele o talosaga i le lalolagi moni latou te ofoina atu.Taofi mo lenei malaga faasaienisi!

 

 

Fa'avasegaina o Fa'asalalauga Porous

O fa'asalalauga fa'apolopolo, fa'atasi ai ma o latou fa'ailoga pore fa'afiafiaga ma mea tau felauaiga, o se vaega fa'atauva'a o su'esu'ega.Ae tatou te leʻi faʻaulu loloto atili i latou uiga faʻapitoa faʻaletino ma faʻaoga eseese, seʻi o tatou faʻavasegaina.O le malamalama i le fa'avasegaina o fa'asalalauga porous e taua tele e talisapaia ai la latou matafaioi i le natura ma le auala tatou te fa'aogaina ai a latou meatotino i fa'aoga tekonolosi.

E mafai ona fa'avasega muamua ala fa'apolofesa i ni vaega se lua: fa'ale-natura ma fa'apipi'i po'o fa'asalalauga fa'atagata.

Ala fa'aanatura Porous Media

E pei ona taʻu mai e le igoa, o ala o faasalalauga porous faanatura e faia e le natura i luga o le afe, o nisi taimi e miliona, o tausaga.

O eleeleo faʻataʻitaʻiga sili ona taatele o ala faʻasalalau faʻanatura.O avanoa va'ava'ai i le palapala o le fale lea e maua ai mea'ai ma vai taua, e lagolagoina ai le ola o la'au ma a'afia ai faiga fa'alenatura.E taua tele le su'esu'eina o le fa'aogaina o le palapala e malamalama ai i su'esu'ega o le suasami ma ta'ita'ia faiga fa'ato'aga.

Papa ma'a, e pei o le oneone ma le limestone, o le isi lea faʻataʻitaʻiga o ala faʻasalalau faanatura.Latou te matua fiafia i le alamanuia malosi mo la latou matafaioi o ni maa faatanoa, maileia ma le teuina o hydrocarbons.

Wood, o se faʻataʻitaʻiga faʻaola o faʻasalalauga porous, faʻaalia le porosity ona o lona fausaga feaveaʻi.O le faʻaogaina o fafie e aʻafia ai faiga e pei o le faʻamago, faʻasao togafitiga, ma e oʻo lava i le lelei o mea fai musika e faia mai laupapa.

Fa'asalalauga Porous fa'akomepiuta

I le isi itu, synthetic porous media e faia e le tagata, ua mamanuina e faʻaleleia ai meatotino o le porosity ma le faʻaogaina mo faʻaoga faʻapitoa.

Ceramicmau'amea u'ameae masani ona fa'ainisinia ina ia pulea le porosity ma le fausaga pore, e fai ma filiga, lagolago faʻamalosi, ma i totonu o le vevela.E mafai ona latou tatalia le maualuga o le vevela ma tulaga tau vailaʻau faʻamalosi, ma faʻamaonia ai mo faʻaoga faʻapisinisi.

Filifiliga faʻavae polymere fai ma sui o le isi vaega o faʻasalalauga porous synthetic, faʻaaogaina lautele i togafitiga vai, faʻamamaina o le ea, ma talosaga faʻafomaʻi.O latou porosity ma le permeability e mafai ona fa'atonu sa'o i le taimi o le gaosiga, ma avea ai i latou ma meafaigaluega fa'apitoa mo le fa'amamaina ma le vavae'esega.

O le malamalama i le fa'avasegaina o fa'asalalauga porous o le laasaga muamua lea e malamalama ai i latou fa'aoga eseese ma le taua.Ose fanua na ou galue ai mo le tele o tausaga, ma e le mafai lava ona ou maofa pe faʻafefea ona aʻafia e nei fausaga porous, faʻalenatura ma mea faʻapipiʻi, le leoa ae matua aʻafia ai lo tatou lalolagi.A o tatou agai i luma, o le a tatou suʻesuʻeina o latou uiga faʻaletino, faʻamatalaina atili e uiga i lenei malo matagofie o faʻasalalauga porous.

 

 

 

Uiga Faaletino o Ala o Faasalalauga Porous

O le lalolagi o faʻasalalauga porous e leai se mea e sili ona manaia.O latou uiga fa'aletino fa'apitoa e tu'ufa'atasia ai i latou, ma tu'uina atu ia i latou fa'atinoga 'ese'ese i totonu o si'osi'omaga fa'anatura ma mea gaosia.Ina ua mavae le tele o tausaga na faʻaalu e suʻesuʻe ai i le loloto o nei mea mataʻina, e mafai ona ou faʻamaonia lo latou faʻaogaina ma le aʻafiaga.Se'i o tatou su'esu'eina nei uiga fa'aletino, lea e avea ai ala o faasalalauga porous ma maatulimanu taua i vaega eseese.

Porosity ma Permeability

E pei ona tatou talanoaina muamua, o le porosity o le fua faatatau lea o le voluma gaogao i le aofaʻi atoa o se auala porous.Ae ui i lea, o le faʻatinoga o faʻasalalauga porous e le faʻamoemoeina naʻo le porosity.O le pa'u, lea e fa'ailoa ai le faigofie e mafai ai e se vai ona sosolo atu i ala o fa'asalalauga, e tutusa lava le taua.O le itu mata'ina o le sootaga i le va o le lua: a'o le maualuga o le porosity e masani ona o'o atu i le maualuga atu o le fa'aogaina, o le fa'amaopoopo tonu e a'afia i mea e pei o le pore structure ma le suavai meatotino.

Fausia Pore

O le fausaga o pore, fa'apipi'i vaega e pei o le lapo'a pore, foliga, ma le tufatufaina, e matua a'afia ai le fa'ainisinia, vevela, ma vaila'au.Mo se faʻataʻitaʻiga, o pores laiti e mafai ona taʻitaʻia ai le gaioiga sili atu o le capillary, o se mea taua i faiga e pei o le eleele-vai fegalegaleai ma le inkjet lomitusi tekonolosi.O le feso'ota'iga o pores e iai fo'i se sao taua i le fa'amautinoaina o le lelei o le tafe mai o le vai i le ala.

Adsorption ma Absorption

O fa'asalalauga Porous o ni siamupini o le adsorption ma le absorption, e fai ma fili fa'anatura.O le tele o le pito i totonu o le pito i luga o loʻo tuʻuina mai e pores e sili ona lelei le alalaupapa porous i le faʻafefe o kasa poʻo solu i luga o latou luga.I le miti, e mafai e le alalaupapa ona susū se vai e pei o se omomi.O nei mea totino o lo'o fa'aogaina i faiga fa'amama eseese, faiga fa'aleaga, ma e o'o lava i fa'ato'aga fa'afoma'i e mana'omia ai le tu'uina atu o vaila'au.

Gaioiga Capillary

O le gaioiga o le capillary o se isi uiga mataʻina o le tino o loʻo vaʻaia i faʻasalalauga porous, lea e tupu ai le sua i le malosi o le kalave ona o aʻafiaga i luga.O lenei mataupu faavae o loʻo faʻavaeina faʻagasologa masani e pei o le felauaiga o le vai i totonu o laʻau ma e faʻaaogaina i ie vili ma i suʻesuʻega faafomaʻi mo masini microfluidic faʻavae pepa.

Fa'aliliuina o le vevela

O uiga fa'aliliuina o le vevela o fa'asalalauga porous e i ai le tele o fa'auigaga, mai le fa'aogaina o le malosi i le fa'amalo fa'aeletonika.O le vai i totonu o pores e mafai ona mitiia, teuina, ma faʻasaʻolotoina se aofaiga tele o le vevela, e faʻalelei ai faʻasalalauga porous mo tulafono faatonutonu vevela.

O nei uiga fa'aletino ta'itasi e saofagā i le fa'aogaina lautele ma le fa'aogaina o ala fa'asalalau porous, ma fa'atasi ai i le tele o matata faasaienisi, inisinia, ma tekonolosi.Ua ou faʻaaluina laʻu galuega i le faʻamalamalamaina o faʻamatalaga lavelave o nei uiga, ma o loʻu fiafia e faʻasoa atu lenei malamalama ia te oe.A o tatou agai i luma, o le a tatou su'esu'e i le ofoofogia o le faaaogaina o ala o faasalalauga porous, o loo tusia i luga o le mauoa o manatu faavae ua tatou talanoaina i le taimi nei.Taofi i luga a'o tatou fa'aauauina lenei su'esu'ega mata'ina!

 

 

Fa'aaogaina o Fa'asalalauga Porous

 

Fa'aaogaina o Fa'asalalauga Porous i Alamanuia Eseese

O fa'aoga o ala fa'asalalau porous e 'ese'ese e pei o le tele, fa'ato'a fa'ato'a so'oso'o ai vaega uma o alamanuia.O latou uiga tulaga ese o le porosity, permeability, ma pore structure e tuʻuina atu i latou i le tele o faʻaoga, mai le vai togafitiga i le teuina o le malosi, i le biomedical engineering.I la'u galuega, sa ou maua le avanoa e molimauina ai le aafiaga loloto o ala o faasalalauga i le tele o matata eseese, ma o lo'u fiafia e faasoa atu lenei tulaga eseese ia te oe.

Togafitiga Suavai

I le malo o le vai, o faʻasalalauga porous e pei o le kaponi faʻagaoioia ma zeolite o loʻo faʻaaogaina e avea ma adsorbents malosi, faʻamama ese mea leaga mai le vai.O le tele o latou pito i totonu e mafai ai ona latou maileia ma aveese mea leaga eseese, e maua ai se auala faigofie ae aoga mo le faamamaina o le vai.

Suauu Toe Faaleleia

I le toe fa'aleleia o le suau'u, e taua tele le sao o le fausaga o le ma'a sedimentary.O maa ia e fai ma faatanoa e teu ai le suauu ma le kesi.Fa'aleleia auala e toe fa'aleleia ai le suau'u, e pei o le tui vai po'o le kesi, fa'alagolago i ta'iala o le tafe mai o le vai e ala atu i nei fa'asalalauga porous e maua mai ai le tele o le hydrocarbon pe a mafai.

Biomedical Engineering

I le matata o biomedical engineering, mea porous e maua ai le tele o talosaga.O sima po'o ponaivi e fa'aogaina mo le totoina o ponaivi, o lo latou fausaga porous e mafai ai ona tupu a'e ponaivi ma fa'atasi ma le tino talimalo.I le tu'uina atu o vaila'au, e mafai ona fa'ainisinia ala fa'asalalau porous e pulea le tu'uina atu o vaila'au, fa'aleleia le lelei o togafitiga.

Malosiaga Teuina ma le Liua

O mea po'o e mana'omia i le teuina o le malosi ma le fa'aliliuina o talosaga.I totonu o suauʻu suauʻu ma maa, porous electrodes faafaigofieina le felauaiga o ions ma electrons, faʻaleleia lo latou lelei.I le teuina o le malosi vevela, o uiga sili ona lelei o le faʻafefe o le vevela o faʻasalalauga porous e faʻaaogaina mo le teuina ma le toe maua mai o le malosi vevela.

Saienisi eleele ma Faatoaga

O le natura porous o le palapala, ose ala faanatura taua tele, e matua a'afia ai faiga fa'ato'aga.O le malosi o le eleele e taofi ai le vai ma mea'ai e a'afia sa'o ai le tuputupu a'e o la'au ma fua o fua.O le malamalama i le posity ma le gafatia o le palapala e taua tele mo le faʻaleleia lelei o le faʻasusuina ma le puleaina o meaʻai.

Faufale ma Mea Faufale

I totonu o fale faufale, o mea porous e pei o le sima aerated ma tioata foam o loʻo faʻaaogaina mo lo latou mama, faʻamalama vevela, ma mea e faʻaogaina ai le leo.O nei meafaitino e fesoasoani i fale e faʻaleleia le malosi, faʻapipiʻiina le auala mo faiga faufale gafataulimaina.

O le tele o fa'aoga a fa'asalalauga porous o lo'o fa'amamafaina ai lo latou gafatia tele ma lo latou totonugalemu i vaega eseese.O le tele o lo tatou malamalama i nei mea mata'ina, o le tele foi lea o lo tatou fa'aogaina o latou meatotino mo manuia lautele.A o matou malaga atili atu i le laueleeleO le a tatou su'esu'e i lu'itau ma fa'amoemoega i le lumana'i e feso'ota'i ma lo latou fa'aogaina, ma maua ai se malamalamaga sili atu i lo latou taua.Nofo ma i matou a o matou folau i lenei laufanua manaia!

 

 

Lu'i ma Fa'amoemoega i le Lumana'i o Fa'asalalauga Porous

E pei lava o so'o se matata o taumafaiga fa'asaienisi, o le su'esu'ega ma le fa'aogaina o ala fa'asalalau porous e o'o mai ma a latou seti tulaga ese o lu'itau.Ae ui i lea, o nei luʻitau e faʻaavanoaina le auala mo faʻafouga ma faʻalavelave, faʻaauau le faʻatulagaina o faʻamoemoega i le lumanaʻi o faʻasalalauga porous.O laʻu malaga i lenei matata ua ou maua ai se malamalamaaga i nei lavelave ma avanoa fiafia latou te umia.

Lu'itau

O se tasi o lu'itau autu i le galulue faatasi ma ala o faasalalauga porous o lo'o taoto i latou uiga.O le fuaina o le porosity, permeability, ma le pore structure saʻo, aemaise ile microscopic level, e mafai ona manaʻomia faʻapitoa.Fa'ata'ita'iga fa'apitoa e pei ole X-ray microtomography ma le Scanning Electron Microscopy (SEM) e masani ona fa'aogaina, ae e mana'omia ai masini fa'apitoa ma tomai fa'apitoa.

O le isi lu'itau e afua mai i le natura eseese o le tele o fa'asalalauga porous.O fesuiaiga i le tele o le pore ma le tufatufaina atu e mafai ona oʻo atu ai i auala e le tutusa ma felauaiga faʻalavelave faʻalavelave, faʻalavelaveina a latou faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ma faʻaoga aoga.

I le tulaga o faʻasalalauga porous synthetic, o le ausiaina o le pulea saʻo i luga o le fausaga pore aʻo tausia le faʻainisinia faʻamaoni o mea e mafai ona faigata.E mana'omia le fa'atulagaina lelei o le fa'agasologa o le gaosiga e fa'apaleni ai nei mana'oga fete'ena'i.

Faamoemoega i le Lumanai

E ui lava i nei luʻitau, o le lumanaʻi o faʻasalalauga porous e foliga manuia, faʻafetai i suʻesuʻega faifaipea ma le alualu i luma faatekinolosi.O lo'o i ai le malosi malosi i le atina'eina o mea fa'apolopolo fa'atasi ai ma meatotino fa'apitoa mo fa'aoga fa'apitoa, mai fale e fa'aleleia le malosi i le fa'aogaina o vaila'au.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le malo o le teuina o le malosi, o loʻo faʻagasolo suʻesuʻega e mamanuina ai eletise porous ma fausaga sili ona lelei mo le faʻaleleia o le gaioiga o le maa.I le inisinia o le si'osi'omaga, o lo'o taula'i atu taumafaiga i le atina'eina o ni mea e sili atu ona lelei porous adsorbents mo le aveeseina o mea filogia.

O le faʻalauteleina o fanua o nanotechnology o loʻo aʻafia ai foi le lumanaʻi o faʻasalalauga porous.Nano mea porous mea, faʻatasi ai ma pores i le nanometer laina, faʻaalia uiga tulaga ese ma e faʻamoemoe e faʻafouina vaega e pei o tekinolosi faʻalogo, catalysis, ma nanomedicine.

I le faaiuga, o ala o faasalalauga porous, faatasi ai ma o latou uiga faaletino eseese ma le lautele o le faaaogaina, e ofoina atu se eleele lafulemu mo le fou ma le mauaina.E ui ina taua tele luitau, ae e le mafai ona faatoilaloina.Faatasi ai ma suʻesuʻega ma atinaʻe faʻaauau, o le gafatia o faʻasalalauga faʻasalalau e faʻateleina e faʻalautele atili, tatala avanoa fou ma avanoa.A'o matou fa'ai'uina lenei su'esu'ega o fa'asalalauga porous, ou te fa'amoemoe ua mafai ona ou fa'aalia lou fiafia ma lou fa'afetai mo lenei mata'upu mata'ina.Toe faʻatasi ma matou aʻo matou faʻaauau pea ona faʻamatalaina le lavelave o le lalolagi faasaienisi!

 

 

FAQS icon

Fesili Fai soo e uiga i Porous Media

I la tatou sailiga ia malamalama i ala o faasalalauga porous, e le maalofia le tulai mai o fesili.O lenei vaega o loʻo faʻatalanoaina fesili e sefululua e masani ona fesiligia, e tuʻuina atu ia te oe ni faʻamatalaga loloto i le lalolagi mataʻina o faʻasalalauga faʻasalalau.

1. O a nisi o faataitaiga masani o ala o faasalalauga porous?

O le tele o mea fa'alenatura ma mea e fai e le tagata e fai o ni ala fa'apolofesa.O fa'ata'ita'iga fa'anatura e aofia ai le palapala, ma'a, ma mea ola, a'o fa'asalalauga fa'apipi'i fa'apipi'i e aofia ai mea e pei o foa'i, sima, ma nisi polymers.O alamanuia e fa'aoga tele ala fa'asalalau porous, fa'atasi ai ma fa'aoga e amata mai i le toe fa'aleleia o le suau'u e o'o atu i togafitiga vai ma fa'ainisinia biomedical.

 

2. E fa'apefea ona fa'amauina le so'a o se ala fa'apololei?

O le pa'u, o se meatotino autu o ala o faasalalauga porous, e iloa ai le faigofie ona tafe atu o se vai i totonu o le alalaupapa.E masani ona fa'atatau ile fa'aogaina ole su'esu'ega ile falesu'esu'e, lea e fa'amalosi ai le sua i se fa'ata'ita'iga o mea porous i lalo ole tulaga fa'atonutonu.O le fua o le tafe, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le mamafa ma meatotino o le vai ma le faʻataʻitaʻiga, e mafai ai ona faʻatatauina le faʻaogaina.

 

3. O le a le matafaioi o le porosity i ala o faasalalauga porous?

O le porosity o se fuataga o avanoa gaogao i totonu o se mea ma o le ki lea e malamalama ai i amioga a le aufaasālalau porous.E a'afia ai le malosi ole ala e teu ma felauaiga vai.O le maualuga o le porosity e masani lava ona sili atu le avanoa mo le teuina o le vai ma e ono faigofie le tafe o le vai, e ui lava o isi mea, e pei o le pore connectivity, e iai foi sona sao.

 

4. E fa'afefea ona fa'aogaina ala fa'apolofesa ile fa'amama vai?

I le togafitia o vai, e fa'aaogaina ala fa'asalalau e pei o le kaponi fa'agaoioia, zeolite, po'o le oneone e maileia ai mea leaga ma aveese mai le vai.O le vai e ui atu i totonu o se moega o le ala porous, ma o mea leaga e puʻeina i totonu o pores.Ole tele, foliga, ma le tufatufaina o pores e mafai ona faʻatulagaina e faʻatatau i mea faʻaleagaina.

 

5. Aisea e taua ai ala o faasalalauga porous i le toe faaleleia o le suauu?

O ma'a ga'o, e pei o le ma'a oneone ma le limestone, o fa'atanoa fa'anatura mo hydrocarbons pei o le suau'u ma le kesi.O le malamalama i mea totino o nei fa'asalalauga porous e taua tele mo le toe fa'aleleia lelei o le suau'u.Fa'aleleia auala e toe fa'aleleia ai le suau'u, e pei o lologa vai, ua mamanuina e fa'aoga ai mea totino o le fa'aputuga o le papa e fa'ateleina ai le su'ega suau'u.

 

6. O le a le sao a le aufaasālalau porous i le inisinia biomedical?

O fa'asalalauga fa'apolopolo e tele ona fa'aoga ile inisinia fa'aola, aemaise ile fa'ainisinia o mea'ai ma le tu'uina atu o vaila'au.O fata porous e maua ai se fausaga mo le tuputupu aʻe o sela ma le toe faʻafouina o aano, ae o vailaʻau faʻasaina e mafai ona tuʻuina atu le faʻatonutonuina, faʻasaʻolotoina o vailaʻau.

 

7. E fa'afefea ona fa'aaafia e ala o fa'asalalauga fa'apolopolo le amio o le palapala?

O le eleele, ose ala fa'alenatura, e a'afia ai le fe'avea'i o le vai ma le maua o mea'ai mo la'au.O le malamalama i le porosity ma le faʻaogaina o le eleele e mafai ona fesoasoani e vaʻai le alavai o le vai, felauaiga o meaʻai, ma le aʻa o aʻa, faʻailoaina faiga faʻatoʻaga ma pulega o le siosiomaga.

 

8. E mafai ona fa'aosoina e ala o faasalalauga porous le vevela?

Ioe, e mafai e ala fa'asalalau porous ona fa'aosoina le vevela, e ui lava e masani ona itiiti le lelei nai lo mea e le porous.O le faʻaogaina o le vevela i totonu o faʻasalalauga porous e lavelave, e aofia ai le faʻaogaina e ala i le matrix malo ma le vai i totonu o pores, faʻapea foʻi ma le faʻafefe o le vevela pe a tafe le vai.

 

9. E fa'afefea ona feso'ota'i mea porous ma le leo?

O mea po'o e iai sona sao taua i le mitiia o le leo ma le pulea o le pisa.O le fausaga lavelave o pores e mafai ona maileia galu leo, liua lo latou malosi i le vevela ma faʻaitiitia le aofaʻi o le leo o loʻo atagia i tua.O le mea lea e sili atu ai mea porous mo talosaga e pei o le fa'a'ese'ese fa'alogo ma fa'aitiitiga pisa panels.

 

10. E fa'apefea ona fa'ata'ita'iina meatotino a ala fa'asalalau porous?

O le fa'ata'ita'iina o meatotino a fa'asalalauga porous e aofia ai le lavelave o le matematika ma faiga fa'akomepiuta.O nei faʻataʻitaʻiga e mafai ona maua mai i faʻataʻitaʻiga pore-scale, puʻeina le faʻavasegaga auiliili o le fesoʻotaʻiga pore, i faʻataʻitaʻiga faʻaauau e faʻamatalaina le amio averesi i luga o se voluma tele.

 

11. O ā nisi o luʻi i le galulue faatasi ma ala o faasalalauga pupuu?

O lu'itau i ala fa'asalalau porous e masani ona feso'ota'i i le fa'ailogaina ma le vavalo oa latou amio i lalo o tulaga eseese.Mo se fa'ata'ita'iga, o le fa'avasegaina sa'o o le fa'asoaina o le pore po'o le malamalama pe fa'afefea ona fa'alavelave le fa'aogaina o suiga o le fa'asalalauga i le tafe o le vai.E le gata i lea, pe a feagai ma ala faʻasalalau faʻanatura e pei o maʻa poʻo palapala, o latou uiga eseʻese e faʻaopoopoina ai se faʻaopoopoga o le lavelave.

 

12. O ā nisi o taʻiala i le lumanaʻi i suʻesuʻega a le aufaasālalau?

O fa'atonuga i le lumana'i i su'esu'ega fa'asalalau fa'asalalau e tele ma fa'atasi.Latou te aofia ai le atinaʻeina o mea fou faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le porosity mo faʻaoga faʻapitoa, faʻalauteleina lo tatou malamalama i felauaiga faʻapitoa i faiga faʻaoga, ma faʻaleleia atili o tatou gafatia faʻataʻitaʻiga.O vaega su'esu'e e pei o nanoscale porous materials ma bio-inspired porous structures o lo'o maua fo'i le malosi, tatala tuaoi fou mo su'esu'ega ma mea fou.

I totonu o le lalolagi o loʻo faʻatupulaia pea o faʻasalalauga porous, o nisi ia o fesili e masani ona fesiligia.Ae ui i lea, o le sailiga mo le poto e le gata ai iinei.A'o fa'aauau pea ona su'esu'e e saienitisi ma inisinia lenei matata mata'ina, ua folafola mai e le lumana'i le tele o su'esu'ega fou, tekonolosi, ma talosaga e su'esu'e.

 

 

E fiafia e su'esu'e atili le lalolagi o fa'asalalauga porous?

Pe o lo'o e su'eina mea fa'apitoa mo lau poloketi, fa'atalanoaga mo au su'esu'ega, pe faigofie

o lo'o naunau e fa'atalanoa le gafatia o ala fa'asalalau porous, ua matou i ai iinei e fesoasoani.HENGKO, faʻatasi ai ma o matou tomai faʻapitoa

ma le tautinoga i mea fou i ala o faasalalauga porous, faʻafeiloaʻi oe e aapa atu.

 

Aua le faatuai e tuusao atu au fesili, manatu, ma manatu ika@hengko.com.

Tatou maulu faatasi i le lalolagi mata'ina o ala o faasalalauga porous faatasi, ma saili pe faapefea ona tatou mafaia

ave le alualu i luma ma faia ni fofo mo se lumanai manuia.Aapa atu i le asō!

 

 


Taimi meli: Iuni-19-2023